Direktlänk till inlägg 23 oktober 2012

"Torka aldrig tårar utan handskar" ... Liknelserna är många

Av hel-trasig - 23 oktober 2012 02:15

Efter att ha sett miniserien om hur det var att vara homosexuell kille när HIV/Aids bröt ut i Sverige har väkt många tankar och funderingar. Kanske inte om hur stor kärleken och hatet kan vara samtidigt och riktat mot samma personer. Utan mer om ett ofrivilligt utanförskap, ett utanförskap som bara människor som inte passar in kan känna.


Jag kan känna liknelser med dessa människor, deras liv är relaterat till en grupp människor som ofta är utanför många andra grupper. Hatet, eller kanske okunskapen är de som får andra människor att agera och reagera. Ofta utan kunskap och baserat på fördomar.


Vi som har varit sexuellt utnyttjade kan känna igen oss många gånger. Alla vet att man ska respektera människan och inte kränka henne under några omständigheter. Men det händer, inte bara av gärningsmannen, utan av människor som säger att de förstår och vet hur det är utan att veta. De människor som säger att de vet hur jobbigt det är att bli utsatt för sexuellt tvång, utan att att själva ha blivit de. De som säger att det bara är att räta på ryggen och visa för omgivningen att det är gärningsmannen har gjort fel.

Men kom igen!!!

Ärligt talat, vem har inte som utsatt, valt att lägga skulden på sig själv. Vem har inte försökt att hitta felen hos sig själv för att för sig själv försöka förstå varför overgreppet skedde. 99.99999999% av alla utsatta har någon gång lagt skulden på sig själv.


Här tro jag att liknelserna börjar med att vara annorlunda, tex homosexuell. Vissa människor hatar dessa pga av ren och skär okunskap. Många tror att homosexuella bara ängnar sig åt sex med alla likasinnade jämt och ständigt. Men det handlar om så mycket mer, det handlar om samma saker som för en hetrosexuellt person. Det ända som skiljer dessa två individer är attraktionen, kärleken finns hos en person med samma kön. Att det sedan finns vissa männsikor som måste hävda sig, det är inte specifikt för en viss läggning. Vissa vill synas och är öppensinnade, oavsett läggning.


Sedan hatet som finns hos många, grundar sig ofta i någonting annat. Inte själva personen. Hatet som finns handlar ofta om okunskap eller uppfattad konkurrens.


Nog sagt om mina åsikter i detta, jag kanske gör er mer förrvirrade i ämnet. Men tänk på detta:

-LÅT HJÄRNAN FUNDERA INNAN MUNNEN ÖPPNAS!


Trasdockan

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av hel-trasig - 25 december 2012 00:20

Ja, vad ska man säga julen ska ju vara till för familjen och barna. Men jag känner just nu en stor klump i magen efter dagen.   Min julafton brukar börja med förmiddagen hemma hos farmor ute på landet, vilket den även gjorde i år. Där äter jag, f...

Av hel-trasig - 14 december 2012 22:22


Inte läge för en kopp te på balkongen    

Av hel-trasig - 14 december 2012 22:20


Vem har sagt att en tavla måste sitta på väggen?    

Av hel-trasig - 14 december 2012 22:16


Politik  

Av hel-trasig - 14 december 2012 22:12


Det lönar sig inte alltid att köpa en större förpackning Den lilla innehåller 1l konsentrerad saft och den stora 1,5l, men genom att det ska tillsättas olika mångder vatten per färdig liter saft bilr det mer dirckfärdig saft av den mindre flaskan ...

Ovido - Quiz & Flashcards